Lovačke Kape i Kačketi

Lovačke kape i kačketi napravljeni samo od najkvalitetnijih materijala.

KATEGORIJE:

Prikaz 1–16 od 17 rezultata

PREGLED
  • 4
  • 5
  • 6

Svaki lovac u svom ormaru ima lovačku kapu kao deo lovačke opreme. 

Kada se položi lovački ispit, ponosno se stavlja prvi lovački šešir. 

Klasična lovačka kapa, bilo vunena ili runa, štiti prvenstveno od hladnoće, a zahvaljujući različitom dizajnu i membranama, štiti od kiše i od vetra.

Tokom samog lova ili vođenja lova, postoje signalne boje kako bi se povećala vidljivost za ostale lovce, ali isto tako maslinasta i maskirna boja jednako su dokazale svoju vrednost tokom lova. 

Zašto je bitna lovačka kapa?

Kroz glavu se gubi veliki deo telesne toplote. Stoga je važno da glava bude suva i topla. Paleta lovačkih šešira i lovačkih kapa kreće se od pletenih šešira, izrađenih od 100% vune kao što je lovački šešir Deerhunter Adventure do funkcionalnih lovačkih kapa od flisa, izrađenih od 100% poliestera. Takođe, popularne su i lovačke kape napravljene od mešavine materijala ( lovačka kapa Deerhunter Logo ).

Lovačke kape sa membranom ili vodootpornom površinom pogodne su kao zaštita od kiše i snega ( lovačka kapa Hart Essor ).

U letnjem periodu, lovački kačketi štitie od prekomernog sunčevog zračenja.

Pravilna kamuflaža je važna prilikom vrebanja i skrivanja. Glava lovca treba da bude pokrivena, jer će se plava kosa ili gola glava isticati u pozadini.

Lovačka kapa kao sigurnost u lovu:

Lovačke kape i lovački kačketi su dostupni u običnoj zelenoj, svetlo narandžastoj boji ( Deerhunter Bavaria ), maskirnoj ili kombinacija od zelene do narandžaste boje. Bezbednost na prvom mestu. 

Zakonom je uređeno da lovac, učestvujući u lovu, mora da se izdvaja bojom iz bezbednosnih razloga. To znači da svaki učesnik u lovu mora da nosi pribor signalne boje, kako bi ga strelac primetio u lovno zelenoj odeći.

Ova dodatna oprema definitivno uključuje pokrivala za glavu u signalnoj boji kao što je lovačka kapa sa dva lica Deerhunter Cumberland. To može biti u obliku lovačke kape i naravno, nošenje dodatne odeće velike vidljivosti, kao što su lovačke jakne ili prsluci, radi veće sigurnosti.

GORE

Pretraži www.horn-lov.com

Uloguj se

Registruj se

Vaši podaci će biti iskorišćeni kako bismo poboljšali Vaše iskustvo u korišćenju ovog sajta, kako biste imali pristup Vašem nalogu, i u druge svrhe opisane u politika privatnosti.

Povratak izgubljene lozinke

Zaboravili ste lozinku? Upišite svoje korisničko ime ili e-poštu. Dobićete link za kreiranje nove lozinke putem e-pošte.

KORPA (0)

Ako filtrirate sa desktop ili laptop računara

  1. Odaberite željenu kategoriju proizvoda

  2. Filtrirajte podkategorije željene kategorije kao i ostale karakteristike poput boje, veličine…

Ako filtrirate sa mobilnog ili tablet uređaja

1 – Kliknite na glavni meni

2,3 – Odaberite željenu kategoriju, odnosno podkategoriju proizvoda

4 – Nakon toga kliknite na dugme „FILTER“ sa leve strane

5 – Filtrirajte dalje podkategorije proizvoda odnosno karakteristike poput boja i veličina…