Lovački Šeširi

Lovački šeširi daju jednu dodatnu dozu ozbiljnosti svakom lovcu kao i samu eleganciju tokom lova i van lovačkih aktivnosti. U našoj web prodavnici možete pogledati širok spektar lovačkih šeširi koji su izrađeni od visoko kvalitetnih materijala. Tu pre svega izdvajamo šešire od MERINO VUNE.

CENA

RSD0 - RSD200000

BOJA

KATEGORIJE

Sezona lova

BREND

NA AKCIJI

CENA

RSD0 - RSD9999

BOJA

KATEGORIJE

SEZONA LOVA

BREND

NA AKCIJI

Lovački šešir između tradicije i modernog

Danas postoji širok spektar različitih vrsta i oblika šešira. Tradicionalni lovački šešir, lovački kačket, vuneni šešir ili klasična engleska lovačka kapa. Povodom orgazinovanja grupnih lovova uz svečanu dobrodošlicu uz zvuk lovačkog roga, najbolje odgovara klasični vuneni šešir. U zavisnosti od vremenskih uslova, najbolji su lovački šeširi od Merino vune.

Osnovni zadaci lovačkih šešira

Toplina: Tokom hladnije sezone, šešir i sva ostala pokrivala za glavu su tu da zaštite i održavaju vašu osetljivu glavu toplom. Ovde postoje različite verzije. Kape sa pravim ili veštačkim krznom, sa i bez ušnica. Ako ni zimi ne želite da se rastajete od omiljenog šešira, ispod šešira možete staviti i laganu, ali toplu vunenu kapu.

Bezbednost: Nošenje lovačkog šešira sa trakom jarkih boja je obavezno u grupnom lovu. Ovde su se od koristi pokazali šeširi kod kojih se traka za šešir ili ceo vrh glave može pretvoriti u narandžastu ili drugu signalnu boju.

Zaštita od vremenskih prilika: Tradicionalni šešir od filca ili loden šešir neće vas izneveriti ni na kiši. Ipak, ne treba zanemariti moderniju verziju sa membranom otpornom na kišu. Čak i posle više sati neprekidne kiše, membranska tehnologija vas održava pouzdano suvim.

Zaštita od sunca: Svaki muški šešir i naravno ženski šešir štiti od previše sunca prilikom lova i pomaže da ne budete zaslepljeni kada ima previše pozadinskog osvetljenja. Za lov u zemljama sa veoma visokom solarnom snagom postoje i kape sa dodatnom zaštitom od sunca za vrat.

Zašto lovački šešir od merino vune?

Najfinija merino vuna koja se koristi u proizvodnji šešira poseduje izuzetne karakteristike jer štiti od hladnoće i vlage, dozvoljava telu da diše i prijatna je na dodir. Osim toga blagotvorno deluje na naše telo svojim antialergijskim, antibakterijskim i antireumatskim svojstvima. Predstavićemo nekoliko modela kao što su
Lovački šešir Dreispitz Olive Melange Hat
Lovački šešir Clive Crushable Hat
A posebno izdvajamo Lovački šešir White Rabbit Hair koji je izrađen 80 % od merino vune i 20% zečje dlake, to je najkvalitetnije vlakno vune koje ima prirodnu osobinu da reguliše temperaturu.

Karakteristike lovačkih šešira od merino vune

Merino vuna od 100% prirodnih vlakana ima nekoliko visoko funkcionalnih karakteristika. Od njih su neke od najvažnijih da ne zadržava neprijatne mirise kad se znojite i da vas i dalje greje kad je mokra. Samo najfinija merino vuna, koja ne svrbi, koristi se za šešire, majice, donje rublje itd. Iz tog razloga su proizvodi od merino vune nešto skuplji od alternativa, ali traju duže.

Vlaga:
Čak i kad je vuna mokra od znoja, i dalje vas greje. To je zahvaljujući egzotermnom procesu: Proteini u vlaknima se zagrevaju čim postanu vlažni.

Upravljanje temperaturom:
Vuna je prijatna na širokom rasponu temperatura i ne oseća se zagušljivo, čak i kada je zaista toplo. To je zahvaljujući malim vazdušnim komorama između presovanih vunenih vlakana.

Održivost:
Merino vuna koristi prirodne resurse, redovno se obnavlja i ne zahteva nikakve sastojke osim vode, svežeg vazduha, sunca i trave. Takođe je do 100% biorazgradiv i ne zahteva nikakve hemikalije.

Mikroklima:
Vuna može da upije do 35% sopstvene težine vlage, a da se na dodir ne oseća vlažno. Vuna ne ometa prirodni metod tela da se hladi znojem.

Veliki izbor šešira u Horn online prodavnici

Ukoliko imate dodatnih pitanja, naš korisnički servis je dostupan slanjem poruke na whatsapp, viber na broj 066/54 300 54 od ponedeljka do petka. Nakon što ste odabrali određeni proizvod, stavite željene artikle u korpu, dovršite porudžbinu i radujte se isporuci u narednih nekoliko dana.