Lovački Magazin

KATEGORIJE:

Lovci-cuvari ili psihopate
Lovište

Lovci-Čuvari ili Psihopate

U današnje vreme, lovci se sve češće spominju u negativnom kontekstu i to od strane ljudi koji ne znaju mnogo o pojmu „lovstvo“. Zbog ovakvog površnog gledanja i neupućenosti pojedinaca vidimo sve češće zalaganje raznih organizacija da se lov zabrani.

Pročitaj »
Lov kroz vekove-istorija i razvoj lova
Lovište

Lov kroz vekove-kratka istorija i razvoj lova

Istorija Lova – Lov je star koliko i ljudski rod. On je najstarije čovekovo zanimanje. Za lov kao delatnost može se tvrditi da je to prvo svesno i aktivno angažovanje pračoveka i prvi korak na putu oformljenja ljudske civilizacije.

Pročitaj »
lovac i priroda
Lovište

Lovac i Priroda

Divljač nije samo predmet sporta i zabave lovca, već predstavlja i veliko ekonomsko bogatstvo, koje se koristi ne samo zbog mesa i krzna već i putem lovnog turizma. Zato je pre prijema budućeg mladog lovca potrebno proveriti kakvi su njegovi pogledi na izneta pitanja i odnose, pa tek onda
odlučiti da li je pogodan da postane lovac, sa svim pravima i dužnostima.

Pročitaj »
Nacionalni park djerdap
Lovište

Nacionalni Park Djerdap

Nacionalni park Đerdap nalazi se u jugoistočnom delu Evrope, u severoistočnom delu Srbije, na samoj granici sa Rumunijom.

Duž desne obale Dunava od Golubačkog grada do Diane Karataš u dužini od oko 100 kilometara, Nacionalni park Đerdap obuhvata uzani i šumoviti brdsko – planinski pojas širine od dva do osam kilometara koji ide od 50 do 800 metara visine.

Pročitaj »
Lovački Kodeksi
Lovište

Lovački Kodeksi

Postoje složene situacije i prilike koje se ne mogu regulisati zakonima ili pravnim aktima sa imperativnom snagom – zbog toga su tu lovački kodeksi. Ovo se odnosi pre svega, na odnos lovca prema divljači, na držanje lovca u lovu, na kontakte lovaca između sebe, kao i na druga pitanja iz ove oblasti

Pročitaj »
lovacka sekcija desine - lovci desine
Lovište

Lovacka sekcija Desine

Kao sto Srbija moze da se pohvali bogatom lovackom tradicijom, tako i ponos sela Desine jeste lovacka sekcija u kojoj vlada harmonija, zakon i odlicno gazdovanje lovistem.

Pročitaj »
Lovište

Lovna etika

Lov danas predstavlja u prvom redu, vid rekreacije i relaksacije, kroz zadovoljenje jedne vrste hobija, čije upražnjavanje nije ni malo jednostavno ali je intenzivno i zabavno. Da bi se sve to ostvarivalo lovac se mora pridržavati naizgled ne tako bitnih pravila, čije bi neprimenjivanje moglo da utiče na raspoloženje i osećanja drugih lovaca ili učesnika u lovu.

Pročitaj »
GORE

KORPA 0

Uloguj se

Registruj se

Vaši podaci će biti iskorišćeni kako bismo poboljšali Vaše iskustvo u korišćenju ovog sajta, kako biste imali pristup Vašem nalogu, i u druge svrhe opisane u politika privatnosti.

Povratak izgubljene lozinke

Zaboravili ste lozinku? Upišite svoje korisničko ime ili e-poštu. Dobićete link za kreiranje nove lozinke putem e-pošte.

Pridruži se Viber grupi i ne propuštaj popuste i akcije!