Lovacka sekcija Desine

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
AUTOR:
Horn
Horn
Kao sto Srbija moze da se pohvali bogatom lovackom tradicijom, tako i ponos sela Desine jeste lovacka sekcija u kojoj vlada harmonija, zakon i odlicno gazdovanje lovistem.
lovacka sekcija desine - lovci desine

Demografija

Selo Desine ima oko 180 domaćinstava. Nalazi se u Braničevskom okrugu, blizu Srebrnog jezera u podnožju brda Lipovača.

Severno, na 10 km od sela, protiče reka Dunav, na jugu se prostire Stiška ravnica, a na istoku se uzdižu Homoljske planine. Atar se prostire na 1530 ha, koji je pretežno brdovit i na kome je zastupljeno oko 40% obradivog zamljišta, ostalo su šume.

lovacka sekcija desine - lovci desine
Lovci Desine

Lovište

Lovište je podeljeno na dva tipa – ravničarsko i brdsko-šumsko. Od krupne divljači zastupljena je divlja svinja i srneća divljač, od sitne fazan, zec i poljska jarebica, a od predatora šakal, lisica i vuk u prolazu.

Iako je veći broj žitelja na privremenom radu u inostranstvu, i dalje su aktivni u lovačkoj sekciji. Lovište je pogođeno štetama na pojedinim poljoprivrednim kulturama od određene divljači (divlja svinja), tako da su veoma česti poljoprivredni proizvođači koji se žale na pričinjenu štetu na njihovom imanju.

Najatraktivniji lov je na divlje svinje koji iziskuje dosta strpljenja od svih učesnika. Na posebnom iskušenju su mladi lovci koji nikada nisu odstrelili ovu krupnu i atraktivnu divljač. Lovačka sekcija Desine može da se pohvali izuzetnim primercima ove vrste divljači.

Infrastruktura

Lovačka sekcija Desine trenutno broji 70 lovaca i tri pripravnika. Veoma dobra organizacija i dobro gazdovanje pokazalo je da ništa nije teško i da je sve moguće. Ponose se lovačkim domom čija je izgradnja finansirana isključivo iz sopstvenog budžeta, a trajala je skoro osam godina.

Potom je na red došla brvnara koja se nalazi u srcu lovišta, kako bi posle duge i iscrpljujuće portage za divljači lovci mogli da se odmore u zimskom period i ugreju.

PODELI OBJAVU:
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Svidela Vam se objava?

Spremamo još mnogo novih! Prijavite se na naš newsletter i dobijajte nove objave direktno u inbox čim ih objavimo.

Tabela Sadržaja

Kategorije Objava

Ostanite u toku

Slične Objave

TOP 5 kompleta za prolećni lov srndaća

Predstavljamo vam 5 kompleta za prolećni lov srndaća od renomiranih evropskih proizvođača Deerhunter, Hart, Seeland koji svojom dugom tradicijom garantuju kvalitet kojim nijedan lovac ne može ostati ravnodušan. Pa hajde da počnemo i predstavimo lovačka odela.

TERMO lovačka garderoba: Zaštite sebe u zimskim lovačkim danima i noćima na čeki

Ovaj tekst je napisan kako bismo pomogli našim kolegama lovcima da lakše razreše svoje nedoumice oko garderobe u zimskom periodu. U pitanju je termo lovačka garderoba – predložićemo nekoliko artikala na osnovu kojih su naše kolege lovci podelili svoja lična iskustva. Dobićete predloge a na Vama je da odlučite šta vam je potrebno

TOP 5 lovačkih dukseva i džempera

Na osnovu naših kupaca i u komentarima koje smo dobili od lovaca odlučili smo da vam predstavimo modele top 5 lovačkih dukseva i džempera koji su jako traženi! Jako su topli i preporučljivi da se nose u zimskom periodu ispod jakne ili prsluka.

GORE

KORPA 0

Uloguj se

Registruj se

Vaši podaci će biti iskorišćeni kako bismo poboljšali Vaše iskustvo u korišćenju ovog sajta, kako biste imali pristup Vašem nalogu, i u druge svrhe opisane u politika privatnosti.

Povratak izgubljene lozinke

Zaboravili ste lozinku? Upišite svoje korisničko ime ili e-poštu. Dobićete link za kreiranje nove lozinke putem e-pošte.

Pridruži se Viber grupi i ne propuštaj popuste i akcije!